welkom cursussen workshops over mij contact galerij tentoonstellingen over mij TSCHOONGESCHRIFT
Mijn naam is Annick D'hondt. Mag ik u even meenemen op “Mijn weg in de wereld van de kalligrafie” ? Mijn liefde voor de “mooie letters” begon tijdens mijn studies in het Heilig Graf te Turnhout. Ik had er in de Normaalschool goede kontakten met een zuster-lerares die in haar vrije uren kaarten maakte in Gotisch Schrift. Zij schreef die letters zo mooi en met zoveel geduld dat het me begon te boeien. Van haar kreeg ik mijn eerste kalligrafieboekje waarmee ik thuis probeerde de letters na te schrijven . Jaren later las ik een krantenbericht over lessen kalligrafie door Ludo Devaux. Bij hem volgde ik verschillende seizoenen de basisgeschriften, eerst in Deurne (Antwerpen), later in Turnhout. Wegens omstandigheden werd mijn kalligrafische ijver dan toch verschillende jaren gestopt. Pas halfweg de jaren ’90 heb ik de pennen terug ter hand genomen en begon ik cursussen te volgen bij Marleen Van Gestel te Retie. De echte kalligrafiemicrobe heeft me dààr wel te pakken gehad ! Sindsdien ben ik niet meer gestopt met kalligraferen. Rustgevende ontspanning in mijn vrije uren naast een druk zakenleven ! Vele boeiende lessen stimuleerden meer en meer mijn belangstelling voor deze mooie kunstvorm. Ik volgde cursussen en workshops bij verschillende bekende kalligrafische meesters uit binnen- en buitenland. Ik realiseer werken op papier, canvas, porselein, en steen. Voor uitvoering van uw eigen teksten of kalligrafische wensen kan u mij steeds contacteren en wil ik u graag te woord staan .
De opgedane kennis reeds verschillende jaren kunnen doorgeven aan geïnteresseerde cursisten is aangenaam en stimulerend. Ik hoop nog lang te mogen verder gaan op deze boeiende weg.
Copyright Annick D’hondt - 2022                                                                                                                              Designed by Erik (6.4)